Trådlöst

Kamera för inspelning och telefon för direktsändningen. Båda kopplade till ett batteri som jag hoppas ska räcka så länge att jag inte blir orolig.

Om jag bryter strömmen från batteriet så funkar både kamera och telefon fortfarande, men jag har inte kunnat prova vad som händer om strömmen från batteriet blir för låg. Kommer batterierna i kamera och telefon att ta över smidigt eller inte? Återstår att se, om strömmen i batteriet inte räcker.

Kamerastativ med filmkamera och telefon

Ström från batteriet på stativet och ljudet till telefonen från kameran som har bättre mickar.

Lite tejpande av kablar återstår, sen packar jag ihop och känner mig redo för att gå på dotterns skolkonsert. Batteriet ska få en påse och hänga i mitten istället för att vara tejpat på stativbenet, tyngdpunkten blir mer central då och det blir lättare att flytta omkring lite när kamerorna går.

Det ser kanske inte helt trådlöst ut, men alla sladdarna sitter i alla fall på stativet och det behövs varken ström eller nätverksanslutning via sladd. Tyvärr kommer sändningen att ske via 3G, skolan har inget gästnät.

Kul att dottern och hennes kompisar frågar efter inspelningar! Nu tar jag en kopp kaffe!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *